keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Hauki- ja Puruvesi...

Nyt on jäänyt vähän kirjoittelematta reissuja, oli nimittäin lukiossa koeviikko eli aikaa ei hirveästi ole ollut. Muutamia kertoja sentään onneksi päässyt jäälle! ;) Voin jo tässä vaiheessa kertoa, että vaikeaa on ollut. Tosin, ison ahvenen pilkkimisen luonteeseen kuuluu väistämättä MP-reissut. Suomennettuna siis tietämättömille, Munat Pataan-reissu.

29.1 torstaina pääsin yllättäen jäälle, oli aamulla vain koe jonka kerkesin tekemään puolessatoista tunnissa ja siitä suoraan kamat selkään ja ajelemaan kohteeseen. Noin 40min meni ajaessa ja 10.40 olin rannassa kävelemässä uudelle kartalta katsotulle paikalle.
Tein reikiä nätin rivin 20m välein. Ensimmäisen tunnin jälkeen ei kummempia tapahtumia, pari nousua. Kohta tuli peräjälkeen kaksi haukea vierekkäisistä rei`istä PP:n Noutajalla.


Haukien jälkeen ei kohdekalasta eli isosta ahvenesta merkkiäkään. Joko kala ei syönyt tai olin aivan "metsässä". :) Hämärän laskeuduttua lähdin lompsimaan parkkipaikkaa kohti ja kalastusvälinekurssille illaksi.

31.1 ja 1.2. Puruvesi. Isojen ahventen tyyssija? Siitä lähdimme ottamaan selvää viime viikonloppuna neljän hengen voimin, liikkumiseen oli moottorikelkka ja päämajana vuokrattu mökki Puruveden rannalta. Enää puuttui kiloabboret.

Lauantaina heräsimme aikaisin, 5.40. Antin mielestä liiankin aikaisin. :D No, mikäs siinä. Olimme hämärässä jo paikoilla kairaamassa. Ennakko-odotukset olivat korkealla, olihan järvestä saatu lähiakoina jäätäviä ahvenia...ja saivat läpi viikonlopun.
Kairailin paljon reikiä, yritin etsiä ahventa kyttäämisen sijaan. Lauantain saalis koko porukalle: kaksi ahventa, joista isoin hikiseen 100g ja minulle yksi varovainen tärppi. Iso ahven ei osunut alle, vaikka kaikkemme annettiin.
Tosin! Päivän viimeisellä paikalla, jonka löysin kartasta, oli hyviä nousuja. Sen verran oli paksuja viivat, että jos eivät olleet haukia niin... :)

Alla kuvia lauantaista:

Aamun tunnelmia

"Polar(d)is" ;)

Selkää...sekä järven että onkurin. :D

 Sunnuntaina hyvin samanlainen aamu kuin lauantaina, aikaisin jäälle tietenkin. Menimme ensimmäisenä viime illan paikalle, jossa oli kaameita näyttöjä luotaimessa. Ei näkynyt nyt paljoa mitään, prkl. :) Vaihdettiin paikkaa 7-9m vesiin, jospa kala löytyisi metrin tai pari matalemmasta, turhaan. Oli kyllä hemmetti kumma...
Yksi kova tälli Sillin muikkukevennettyyn oli päivän tapahtuma minulla, Antilla ja Ronilla ei sen kummoiset. Sakulla meinasi pilkintä välillä unohtua kelkkailun lomassa. :D

Mutta, silti kaikin puolin kiva viikonloppu upeilla, kirkkailla ja isoilla vesillä, että mukavaa oli! Ja en tiedä miksi, mutta tasuripilkintä "himo" kasvoi entisestään taas kerran vaikka ei sen pitäisi paljoa enää "kasvaa". :D

Toivottavasti tulevana viikonloppuna tärähtää Haukiveden puolella tasuriin niin, että ranne lähtee sijoiltaan! ;)

Alla kuvia sunnuntaista:

Hyvää huomenta! :D

Tosi hyvin menee joo...




 
Kaikki likoon!

Kaikukuvaa. Yksin sai tasuri uida tällä reiällä.


 -Niko "Pro-Rapala"

1 kommentti:

  1. Hienoa luettavaa nää teidän reissut! =) Komia hauki tuli tasurilla, harmittaa kun ite ollu tällä viikolla kipeänä ja huonompaan suuntaan mennyt olotila vaan :( Tsemppiä teille ahventen narraukseen ;)

    VastaaPoista