tiistai 24. helmikuuta 2015

Viikonloppu (20.-22.2.) tasuripilkintää ja vähän matikantuntejakin...

Perjantai-iltana lähdettiin kolmen miehen armeijalla matikkapilkille, mukana myös Roni. Mukavahan sitä oli madepilkillä käydä, oli talven ensimmäinen reissu minulle. Tällä kertaa ei vain ollut made syönnillä, tuloksena yksi hyvä tärppi minulle ja Ronin tylsynyt kairanterä. :D

Pimeetä touhua...

Lauantai... kahta eri paikkaa puntaroin jo edellisiltana, kumpaan lähtisi. Valitsin tänä talvena uudeksi paikaksi tulleen järven, mistä on muutama ihan nätti ahven noussut ylöskin asti.
Aamulla ennen kukonlaulua ylös, ulos ja pilkille! Vähän yllätyin jo, kun olin seitsemältä rannassa ja oli jo valoisa eli aikaisemminkin olisi voinut tulla! Noh, samapa tuo. Kala syö, jos on syödäkseen...

Aluksi tutulle paikalle, johon väänsin kymmenen reikää. Hyvin oli kalaa alla ja kaiusta päätellen ihan isoakin, oli  vaim todella nirsolla päällä ahven. Pari tuntia meni noiden avantojen kyttäilyssä. Pieneen tasurin kopautukseen jäi tapahtumat, selvästi parempi oli.
Karttaohjelmasta päätin virkistyksen vuoksi valita aivan uuden paikan, jonne oli noin kilometrin kävelymatka. Muutama reikä ilman tapahtumia, kunnes tärähtää kunnolla! Asialla oli kumminkin hauki, joka haukkasi tasurin mallikkaasti kitusiin.

 Iltapäivä menikin aamun paikalla kyttäillessä, mitään kummoista ei sattunut nappaamaan. Noin kolmesatanen ahven erehtyi kuitenkin Sillin kevennettyyn. Neljän aikoihin päätin lähteä pois, ei ollut tänään kalapäivä täällä, mutta sillä toisella suunnalla oli ollut, jota ajattelin perjantai-iltana...


Kopsakka ahven. ;)




Sunnuntaina sitten lähdettiin kalakaverin kanssa moottorikelkalla samoille ottiapajille, jossa oli lauantaina jytissyt komeasti iso ahven. Keli oli koko päivän pilvinen ja välillä ylitsemme leijui pieniä sadekuuroja, jotka kastelivat komeasti vaatteet. Tosin, kastuivat ne kelkalla ajaessakin...
Kuten arvata saattaa, ei ahven syönyt enää niillä paikoilla missä oli päivä sitten syönyt. Eipä tietenkään, kun minä olen mukana. :D Ihan kuin olisi kaivossa onkinut, vaikka yritys oli tosi kova. Kolmeen henkeen kairattiin aika läjä reikiä alueen ympärille ja vaikka mihin. Kaikukaan ei näyttänyt paria "pötkylää" lukuunottamatta mitään.
Aamun ensimmäisiä reikiä 


Puolenpäivän aikoihin menimme uudelle paikalle jo laittamaan ootto-onget ja siitä tulille makkaranpaistoon. Puolituntia meni tulilla, sitten oli päästävä ahvenien kimppuun!
Siinäpä sitä sitten tuli puolitoistatuntia etsiessä kaloja, taas kävi joku yhden kerran nousemassa hyvin tasurille ja nostamassa varovasti, mutta ei jäänyt koukkuun.

Iltapäivällä soittelimme paikalliselle ahven-Gurulle, hän oli saanut aamulla hienot 300-600g kalat lähistöltä. Eihän tässä muutakaan tullut mieleen kuin mennä sinne, ei meidän paikoilla löytynyt/syönyt kala.
Puoli viiteen ongittiin ja sain muutaman silppuahvenen. Kylläpäs oli taas tasuripäivä, niin vaikeaa mutta kivaa!

Minun osalta homma jatkuu parin viikon päästä, sillä se kuuluisa Thaimaa lähestyy lomaviikoilla... :) Sieltäkin on tulossa joitain pieniä rapsoja, kunnes kotiudun koti Suomeen.

Kireitä!
8" vs 4" :
-Niko "Pro-Rapala"










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti