maanantai 19. tammikuuta 2015

17.1 pilkkitapahtuma Kangasniemellä

Lauantaiaamuna lähdimme Ronin kanssa Kalaxi&Rock and Lake pilkkitapahtumaan. Matka sujui aamulla hyvin, vaikkakin lähes 30km oli sellaista "kinttupolkua" paikalle joka oli toisaalta ihan mukavaa. :D Just. Vähän ennen kymppiä mestoilla ja meidät otettiin ilomielin mukaan viettämään päivää. Siitä lähdimme sitten järvelle autoilla ja myös Koukosen Sakun hieno moottorikelkka pärähti liikkelle, jolla hän sitten liikutteli porukkaa järvellä. Siitä peukut!

Perinteinen maisemakuva

Kalastuksellisesti ei mitään odotuksia itsellä ollut, ja eihän siinä mitään. Mukava vapa(a)päivää on niinkin viettää, vähän rennommin kuin totutusti, jolloin on aikaiset herätykset, pitkät siirtymät järvellä yms... Ja kivahan se on aina tutustua uusiin kalakavereihin, järviin ja ihmisiin muuallakin Savon mualla. Keli oli tosi hieno, nimittäin valonlähde taivaasta paistoi päivällä ja mukavan lämpönen nollakeli! Mahtavaa!
Ensimmäinen kalapaikka oli pienen saaren reuna, alla vettä 5,5-6,6m. Porasin kymmenkunta reikää sopivin välimatkoin, mutta en löytänyt kalaa. Yhdellä reiällä pamahti jotain heti Sillin 8.1:seen pysymättä koukussa. Hauki tietysti... :D Viimeisellä reiällä sillä paikalla oli kaiussa jotain pikkukalaa aivan pohjassa, jota yritin härnätä pienellä vertikaalilla, mutta en saanut siitä edes täkykaloja ootto-onkiin. Saku sitten sanoi, että saa lainata toukkamiehiltä pikkuahvenia joita he saivat ihan mukavasti 100m päässä. Hyppäsimme kelkan rekeen ja Polaris kiidätti "turisti" kohteelle ja siitä lähdimme laittamaan ootto-onkia ruohikon reunamille hiukan rauhallisemmalle alueelle.

Niko ja Roni jäällä.

Tasuriin ei päivän aikana paukkunut kummallisemmin, paitsi Ronilla joka sai kunnon mötkälehauen. Ja vielä VOITTI sillä rennon pilkkikisan!
Siitä tormistautuneena kaivoin tasurikukkarosta isoimman mahdollisen tasurin ja keskityin haukeen. :D Ei normaalia minulle kyllä olisi tuollainen missään tapauksessa... heh.
Roni "Rontti" opettamassa. Opetustuokio meneillään.

Hetken päästä palaa omalle reiälle ja...voittokala jäällä. Ihmemies RoniGyver. :D
Valoisan ajan loppuessa paistoimme makkaraa pienessä punaisessa kodassa ja jutustelime kaikkea maan ja taivaan väliltä. Kaikkea. :D Loppuilta menikin sitten mukavasti, olimme Ronin kanssa majapaikassa lähes iltakymmeneen. Kävimme saunassa ja katsoimme karaokea, söimme... kaikkea kivaa. :)

Tosi mukava päivä/ilta! Kiitos järjestäjille ja kaikille mukana olleille!

-Niko "Pro-Rapala"

PS.

Ensi kesänä ei tarvia huolehtia ettei kalaa tulisi. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti