lauantai 3. tammikuuta 2015

Vuoden viimeisimmät ja ensimmäiset pilkkireissut

31.12 aamulla taas ahventen perään. Ajattelin tehdä monen eri paikan taktiikan, viidellä eri ison ahvenen paikalla kävin. 
Tasuri tipahteli veteen noin 8.40. Aamusyönnistä ei tietoakaan, muutama varovainen hipaisu ja muuatama pikkuahven, joita ei tässä lajissa kannata jäädä härnäämään, joten oli aika vaihtaa edellistalven paikoille...
Kairasin viisi reikää joita sitten ongin noin puolituntia. Yksi kova tälli tuli jo kolmannelta reiältä, mutta ei pysynyt. Jos oli ahven niin ihan komea olisi ollut... Parin avannon jälkeen ajattelin lähteä pois, kun oli porukkaa paikalla liikaa.
Kolmas paikka oli sellainen, josta kaverin kanssa viime talvena ongittiin ja hän sai siitä neljä ahventa, joiden yhteispaino vähän auki neljä kiloa... GPS:stä paikansin merkkaamani ottiavannot ja kairalin samoille koordinaateille reiät. Hijaista piteli tälläkin spotilla. Muutama ahven seuraili kyllä pilkkiä.




Ei ota niin ei, vaikka kaikki taiat tuli tehtyä.

Neljäs spotti oli oma uusi paikka, jonka valitsin kartasta. Pari syvempää montun päätä ja välissä tasainen 4-5m penkere. Aloitin kairaamisen syvän päästä ja lopetin, kun kaiku näytti 4,5m vettä.
Syvemmältä ei kaloja näkynyt, mutta lähempänä matalaa sain muutaman noin 100g ahvenen. Päätin lopettaa tällä paikalla olemisen, kun kaveri soitti ja oli lähdössä vielä pilkille yhdelle aika uudelle paikalle. Päätin mennä sinne vielä yrittämään.
Ei kyllä liikoja riemunkiljahduksia täältäkään paikalta herunut, yksi hauki joka vielä jäällä telmutessaan rikkoi puoliksi Sillin kevennetyn mahaevän...onneksi sillä ei kovin suurta merkitystä uintiin kait ole. Ja voihan sen lähettää korjattavaksi itse tekijälle. Illan hämärtäessä lähdin pois, vuoden viimeinen kalapäivä oli taputeltu. 



Vuoden ensimmäinen kalareissu lähti liikkelle seuraavana päivänä eli 1.1. Koko päivä ongittiin samaa paikkaa, sitä josta sain sen kiloisen. Aamulla paikalla olikin jo väkeä, toinen oli pilkillä siinä ja toinen lähdössä toisaalle.
Yön aikana oli leudottanut ja satanut vettä, joten oli tehnyt jäälle mukavia laikkuja joita sitten kairailtiin. Tunnin onkimisen jälkeen sain kolme 150g-200g ahventa samalta reiältä, isompia ei näkynyt (tai ottanut). Vähän sivummalla kaveri löysikin hyvän avannon ja mätti jäälle 200g-490g ahventa. 



Itse en saanut oikein ahveniin yhteyttä, sieltä täältä muutamia noin kolmesatasia perusahvenia. 
Kello 11 jälkeen paikalle päräytti kelkalla toinenkin kalakaveri. Pitkään ei hänen tarvinnut onkia, kun oli puolikiloinen jäällä, joka otti omatekoiseen karvapersetasuriin! Vielä 10g yli puolosen.
Muutaman tunnin olimme vielä jäillä, kunnes lähdimme makkaranpaistoon. Tulilla olon jälkeen kokeilin vielä huvikseni uudesta paikkaa parilla avannolla ja lähdin sitten pois.

Kaverin saalista. 

Omat perusahvenet



2.1 olin pikapyrähdyksen aamulla jäillä, oli niin huono keli...vettä ja räntää satoi kaatamalla ja vettä oli jäällä jonkun verran.
Kolme tuntia siis olin vain ja sain pienen hauen ja noin 200g ahvenen.

Silli on maukasta! :D
-Niko "Pro-Rapala"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti