maanantai 19. tammikuuta 2015

Kalastusta eli tunarointia.

6.01.2015

Aamulla jo hyvissä ajoin noin kuuden aikaan lähtö nurmekeseen...Kirjolohen pilkintä kisoihin.10 kisa alkoi ja alkuun ja loppuun oli 10 minuutin siirtymät.Kisa kesti 10-14.Lähtö ja täyttä juoksua noin 25 asteen pakkasessa vastarantaa kohti. Heti alkuun ympäriltä muutamia kaloja saivat ylös eikä mulle tärppiäkään. Kisa jatkui ja lohta olivat jo jonkun verran saaneet ylös mutta mulle ei hipan hippaa aika amatööri touhua. Viimenen puoli tuntia ku lähti käyntiin eikä mitään kalaa ylhäällä alkoi paineet kasvaa. Kaverin viereen lätkää heiluttamaan ja yht äkkiä rivakka tärppi ja kala heittämällä jäälle.Koukut suusta irti ja lätkää reikään tärppi vielä mutta irtos...
ainoaksi jäänyt kala 1,389kg
Kuvia ei tullut tällä reissulla otettua kuin yksi ainoa :D



10.01.2015


Aamulla yheksän aikoihin jäälle.Tasuria veteen vettä alla n 7 metriä.Pari hyvää seuraamista mutta kala vaan möllöttää pohjassa.
laivakin tuli väylälle porskuttamaan
Heikosti kalaa tuli muutamia ahvenia jään päälle onnistuin vain saamaan

Täkykala

Paljon sitä hullu tavaraa kantaa :D
Matalasta tuntui parhaiten antavan mutta silti syönti heikkoa.Muutamat ahvenet per paikka.


11.01.2015

Aamulla samoja paikkoja ja reikiä testailemaan josko söisi kala mutta eipä tunnu näillä paikoilla syövää kalaa löytyä.Pääasiassa syvempää 6-10 vettä läpi kävin mutta erittäin heikoilla tuloksilla.
Vähän kuvaa oletetulta kala paikalta

Muutamat pienehköt 150-200 g ahvenet löytyi näiltä paikoilta eli tosi heikosti...

Lunta oli kertynyt jo kävely miehelle haitaksi asti

Välillä täky koukkujen katselua ja luultavasti suuri lumen määrävaikutti kalan heikkoon syöntiin ja saalis jäi erittäin köyhäksi.



18.01.2015

Yllättäen aloitin onkimisen noin 8 metrin syvyydestä josta ei antanut 20 reiän jälkeen kalan kalaa.Siirtymistä pikkuhiljaa matalempaan päin ja ensimmäiset kala näytöt oli matalalla vedellä 3metriä vettä alla.Siihen pienehköä tasuria heti ison kevennetyn perään ja heti ahven ylös.Muutamat ahvenet siltä reiältä 150-350g. Kalat oli erittäin nirsolla syönnillä eikä niille kelvannut kuin pieni ruskea tasapaino.Siltä reiältä syönnin hiipuessa reikä rivi 10 reikää joitten välillä syvyys vaihteli 2.5 metristä 6 metriin.Pari kalaa ylös ja päivä päättyi siihen :D




pientä on kala




Kalan tulo on nyt omalla kohdalla ollu erittäin heikkoa mutta jospa se paranisi kevättä kohden. :D



Roni "Ronttifish"































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti