tiistai 20. tammikuuta 2015

18.1 Haukivedellä

Pitkään on jo ollut mielessä käydä yhdellä selällä, missä en ole talvella pilkillä käynyt. Verkkoja pidettiin viime talvena kylläkin siellä ja muutama ihan komea 500-800g ahven sieltä tuli. Aamulla siis sinne.
Puoli kymmenen aikoihin olin ensimmäisellä reiällä. Ajattelin katsoa siinä puhelimella Facebookin ja lukaista Kalamies.comin "Tasuriahvenia" topicin uusimmat postaukset. Välillä nostelin ja värisyttelin tasuria vasemmalla kädellä. Enpä kerinnyt pitkään Facebookkia lukea jo kalan ollessa kiinni tasurissa! Heti ekana vilkaisin kaikuun ja komea katkoviivahan sieltä pohjasta oli jyrkästi kaksi metriä pohjasta noussut tasurille... :D Mukava tälli oli ja päivän ensimmäiseltä reiältä 340g ahven. Ei huono aloitus. TT-tasuriin otti.

Mukava päivänavaus. :)



Kairailin mukavasti reikiä ympärille, mutta ei kummempia havaintoja kaloista. Muutamia satunnaisia nousuja oli ja joillain rei`illä silppu härnäsi, joita pari ongin vertikaalijigillä täky-onkiin. Viritin ne 8-9m alueen rajavyöhykkeelle 5-6m veteen. Eipä ollut koko päivänä tapahtumia niissä.
Iltapäivän puolella käväisin myös syvänteen viereisellä matalikolla (2,5m) heiluttelemassa tasapainoa. Yksi luja tärppi tuli, joka rikkoi lukon ja tasapainopilkki jäi kalan leukaan. Onneksi ei ollut arvokkaampi tasuri, tällä kertaa selvittiin kympin kalustetappiolla...
Puoli neljään asti olin, aika paljon tuli tehtyä päivän aikana reikiä, koska oli aivan uusi paikka minulle talvella. Kesällähän tuo selkä on aivan parasta kuha aluetta. Viimeisenä palasin aamun ensimmäiselle avannolle, jossa oli heti elämää pohjan tuntumassa kaiun viivojen perusteella. Pudotin Sillin 8.1 uimaan ja heti lähti kaksi paksua viivaa nousemaan pohjasta, muttei kelvannut. Vertikaalia tarjosin heti perään jolloin kalat katosivat.



-Niko "Pro-Rapala"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti