tiistai 30. joulukuuta 2014

29 ja 30.12 2014 Kalastusta haukivedellä!

29.12.2014

Kipakka pakkas aamu pakkasta n. -25 astetta.Aamulla olin rannassa n. kello 9.Reikiä porailemaan lahdelle ja ootto-onget salakka täyillä pyytämään.Itse ryhdyin tasuria heiluttelemaan syvänteen reunaan.
Oletettu kalapaikka...
Kello 12 mennessä ei minkään laisia tapahtumia...Siirryin selällä n 800 meriä eräälle luodolle jos kalaa nappasi... Ehdin laskea tasurin niin puhelimeen viesti... No kaveri oli sitte Sillanpään tasurilla repässy reilu kilosen ahvenen :DSoittoo kaverille ja tiedustelut millä ja mistä :D   Onnittelut vielä tätäkin kautta nikolle kunnon tasari ahvenesta!
Tässä  kuva kaverin yli kilosesta :D
Noh...Sitten vaan tasuria uimaan itsekkin.Luotaimeenkaan ei ollut havaintoja tähän mennessä tullut. Reikiä siinä poraillessa ja kaikki läpi käyneenä siirtyminen  puolisen kilometriä ja tasuria liuottamaan 10 metrin veteen ja luotaimeen alkoi piirtyä viivaa noin 10 miinuttia seuras kala kunnes kerran kunnon repäsy ja nostoa mutta kala irtosi...Kaloista enää ei ollut havaintoa ja siirryin lahdelle.Ootto onkeen tuli koko päivänä 3 vetäsyä joista en yhtään kalaa saanut ylös.Parit tärpit tasuriin ja parit nousut kaiusta huomattuina oli päivän saldo.




30.12.2014

Aamulla noin kello puol yhdeksäksi menin kaverin pihaan.Kaverin kelkalla tarkoitus lähteä kunnon paikoille mistä edellisenä päivänä saivat nikon kanssa kunnon kalat...
Tavarat mukana eikun menoksi!!


Nikon oli tarkotus tulla samoille paikoille meidän kanssa.Pienen kelkka ajon jälkeen oltiin mestoilla...Niko oli ensimmäisiä reikiä kairailemassa kun saavuttiin paikalle.




Aamu alkoi näyttää epä toivoiselta kunnes kaverit rupes kaloja ottamaan jäälle...Kala ei erikoisesti syönyt...Kalat piti etsiä ja yhdestä kohtaan alkoi kaloja jokaiselle napsamaan...Ahvenia pää osin pienehköä...Jokaiselle kumminkin vähän parempiakin kaloja rupes jään päälle tulemaan.Kalat oli pienellä 8 metrin alueella.Parit hauet tasureilla tuli jään päälle,pieniä ovat pirulaiset...Ootto-onkia samoille paikoille mistä napsinut tasuriinkin mutta ei ota!Sitkeää tasureitten uittoa ja joitan ns hyviä 350-450 gramman ahvenia jäällä ja pienempiä 150-250g enemmän...
Kuvassa molemmat tämän päivän kala kaverit.


Tämän päivän meno pelejä!

Sikeää kalastusta hämärästä hämärään hyvässä seurassa.Muutamia ruoka kalojakin saatiin.Mukava päivä haukivedellä!!
Tän päivän parhaita ahvenia!



-Roni "Ronttifish"


3 kommenttia: