maanantai 22. joulukuuta 2014

Haukiveden lahdella 22.12


Aamureijillä

Nyt tuli oltua kunnon meiningillä jäällä, nimittäin pimeästä pimeeseen! Tällä kertaa olin yksin jäällä. Aamusta porailin puolenkymmentä avantoa, joita sitten kiertelin aamuhämärän ajan. Ei tullut niistä tärppiä. Porailin aamun valjetessa kunnon reikärivistön oletetulle ja hyvälle ison ahvenen paikalle. Yhdellä laikulla rupesikin sitten tapahtumaan. Kaikuluotain piirsi hyvää viivaa ja varovaisia nostoja tuli. Päätin pudottaa pienen karvapystön alle ja heti oli kiinni. :D

Nimittäin pieni hauki!

Sain vielä lähialueelta parit pienet ahvenet, jotka saivat mennä ootto-onkiin. Eilisestä mallia ottaneena virittelin taas ahvenet reilusti syvemmän veden äärelle isomman hauen toivossa. Tuntuu olevan syvässä vedessä se hyväpuoli, että ei ole pikkuhaukia kiusana. ;)
Potkin onki-alueelle laikkuja ja pumppasin vettä jäälle, jos se olisi virkistänyt ahvenen syöntiä.


Laikulla tasapainoa heilutellessani kuulin lippuongen räikän huutavan ja lipun olevan kohti taivasta. Juoksin nostokoukku kädessä paikalle ja rulla pyörii avannon päällä hurjaa vauhtia! Sain juuri siiman käteen ennenkuin siima olisi loppunut. Kuitenkin kala meni hurjaa vauhtia eteenpäin, kuin höyryjuna. Sitten tein vastaiskun ja kala irti. Mikälie sintti...?
Tunti meni tyhjää onkiessa, kunnes laikun reunalta painalsi mukavan tuntuinen ahven Sillanpään kevennettyyn.

330g ja C&R. Eli vapauteen pääsi jatkamaan sukua.
Tuon ahvenen jälkeen ei ollutkaan lähes kahteen tuntiin oikein mitään tapahtumia, joten pois jouti. Mukava oli kumminkin avata kausi Haukivedelläkin. :)

Alla kumminkin joitain kuvia vielä:



Täysi päivä takana.
-Niko "Pro-Rapala"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti