torstai 25. joulukuuta 2014

Pilkillä 23 ja 25.12

23.päivä olin neljä tuntia samalla lahdella kuin 22.päivä. Samoilla laikuilla heiluttelin tasapainoa ja sivummalla pidin paria täky-onkea. Kirpakka pakkanen oli.

Aurinkokin jopa meinasi näyttäytyä. Eipä ole Itä-Suomessa paljoa aurinko paistellut joulukuussa.

Kello 13.00 lähdin pois. Saaliina yksi noin parisatanen ahven vertikaalijigillä.




25.12

Tänään oli kyllä mukava pilkkipäivä Haukivedellä. Nyt pääsi jo kunnolla ihan hyville paikoillekkin selälle. Jees! Pakkanen ei haitannut menoa. Aamulla näytti mittari lähes parikymmentä-astetta pakkasta. Kylmähän kuuluu talveen, ei siinä sen kummempia.


Aamulla hämärässä porailin koereikiä. Jäätä tasaisesti selälläkin 10cm, joten on turvallista liikkua moottoripyörälläkin jäällä. Lunta ei ollut jäällä juuri nimeksikään. Potkurillakin olisi päässyt potkuttelemaan.
Ensimmäisen paikan reijillä en saanut havaintoa kaloista, joten ajoin paikalle B. Sieltä pilkkiin täräytti kiinni hauki pitkän härnäyksen jälkeen. Luulin kaikuluotaimessa kalaa ahveneksi aivan selvästi. :D Kymmenen reikää ongin siinä paikalla ja hurautin siitä paikalle C...
Paikalle C porasin taas kymmenen reikää. Taisi olla jo kolmas reikä, kun pamahti taas hauki kiinni.


Ja samalta paikalta viimeisiltä avannoilta nousi oman mittapuun mukaan komea ahven.

300g. Päätykoukkuun vielä. ;)
Eikun pyörä käyntiin ja paikalle D. Lähes kolme tuntia kerkesin onkia tätä paikkaa ennen pimeän tuloa. Joka reiällä oli jotain tapahtumaa, karkuutin monia isoja ahvenia muutamalta reiältä. Kaikukin näytti aivan järettömiä viivoja ja nousuja...
Haukia tuli kaksi kappaletta parin tunnin sisään tältä paikalta. Yhden aika hyvän hauen karkuutinkin, jään alla karkasi. 3-5kg kala oli. Ahveniakin karkuutin useita ja isojakin. :( Olivat niin huonolla syönnillä, että ottivat vain varovasti. Muutaman kumminkin onnistuin nostamaan jään kuivemmalle puolelle. :) Neljä ahventa siis päivän yhteissaalis. Pari noin 300 grammaista, yksi 200g ja isoimpana 430g. Tein laikkuja aamuksi jäälle, josko ahven virkistyisi?
Huomenna aamusyönnille kolmeksi tunniksi paikalle D. ;)

Päivän viimeiset paistiahvenet.

Maisemaa

Niinpä.
-Niko "Pro-Rapala"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti