maanantai 15. joulukuuta 2014

Pikkujärvellä 14.12

Aamulla olimme taas kaverini Vesan kanssa liikkeellä ennen kuin kukko kiekaisee (ainakin melkein). Onneksi kalaan on helppo herätä, varsinkin kun tietää että potentiaalinen possuahven-järvi kyseessä ja pääsee itse ekaa kertaa kyseiselle järvelle.
Matkalla meinasi ilmetä ongelmia, kun meidän kulkupelimme Hiace meinasi juuttua lumiselle metsäautotielle. Selvisimme kuitenkin helpolla, aikaa menetimme vain aamusyönnistä... :D

Perillä

Paikkapaikoin hirvitti vähän, kun piti oikaista selän läpi ottipaikoille... varovasti koputellen. :D Yllävän paljon jäätä kumminkin oli suhteessa järven laajuuteen.

Ahvenet eivät olleet mitenkään innokkaalla päällä ottamaan tasuriin, yhdellä avannolla puoliltapäivin oli kaiussa todella hyvä nousu ja viiva niin karmean kokoinen, että arvata saattaa minkälainen jöntti sieltä olisi mahdollisuus saada! Pari jykevää painallusta se antoi, mutta muita kontakteja ei.
  Klo.13.30 lähdimme makkaranpaistoon rannalle, oli vähän vaatia pituushyppytaitoja rannalla jään ollessa heikkoa. :D Pienellä kikkailulla kumminkin päästiin rannalle.



Tavanomaista haukea. Ylimmässä kalassa hienot väritykset omasta mielestäni!
Päivä oli kummallisen outo kyllä, koska täkyihin ei montaa haukea haksahtanut, olisiko neljä ollut ja tasurilla yksi. Makkaranpaiston jälkeen lähdin vielä selemmälle yrittämään. Kaveri jäi sammuttelemaan nuotiota ja keräilemään täky-onget pois vedestä. Yhteensä onkia oli kahdeksan vedessä, mutta yksi puuttuu... ja vielä minun virittämä! Juoksin paikalle ja eihän siinä reiän päällä enää onkea näkynyt... iso vei ongen? Siinäpä jossittelun aihetta.

Kovaa yritystä.
Tuo perhokela-onki on kyllä ollut alkukauden itsellä kovassa suosiossa matalassa 1-4m vedessä. Todella mukava on uittaa tasuria! Ja ison kalan sattuessa on vavalla kaliiberia vastaiskussa. ;)

Lippu pystyssä. 
Helppo oli isontaa avantoa! :D Mahtuu se kiloahven helpommin ylös...
Kohtahan se joululoma alkaisi... tarkoituksena olisi onkia tiiviisti koko loma, näyttää nuo pakkaset sopivasti iskevän niin pääsee isompien vesien ääreen harrastamaan! Ja toivoen samalla, että jytkähtelisi tasuriahven mukavasti pilkkiin. Suunitelmissa olisi myös lomalla järjestää pilkkipäivä meidän Saalistajien kesken neljästään. :)

Kireitä ja hyvää joulunodotusta!

-Niko "Pro-Rapala"

1 kommentti:

  1. Hyvää menoa ja eloa... : ) pitääpäs rueta seuraamaan poikien puuhasteluja. : )

    VastaaPoista