keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Viikonlopun lampipilkintää 6-7.12

Elikkäs. Viime viikonloppuna tuli oleskeltua jäällä mukavasti, kumpanakin päivänä lähes hämärästä hämärään, joka on mielestäni aika jees juttu! Kaloilla en minä kyllä juhlinut...

Lauantai 6.12.

Matkaan lähdettiin kolmen hengen voimin, tiimiläisiä ei muita mukana kuin minä. Kyyti tuli aamulla hyvissä ajoin ennen auringonnousua, siinä varttia yli kahdeksan. Päivän kohdelampi oli keskisyvä, suurimmilta osin reunoilta 2-3m ja keskemmältä vettä löytyi 5-6m. Veden väri lievästi samea ja yksi puro virtaa lampeen isommasta järvestä...
Aamu alkoi jäällä varovaisesti jäätä tunnustellen jääpiikillä ja kairalla kairaillen. Hyvin oli jäätä, 5-6cm. Ensiksi laitoin ootto-onget järveen pakastetäkyillä ja sen jälkeen rupesin kikkailemaan tasureilla. Ekat tunnit ongin 2-4m vedessä, sitten siirryin "syvänteelle" 5m veteen. Syvemmällä näkyi paremmin kaiussa kalaa. Tasuri vain ei kelvannut, pentele.


Kaveri nypläsi (ylemmässä kuvassa oranssipukuinen äijä jossain kaislikossa ;) ) ihan kivan kalan. Itse olin silloin noin 100m päässä hänestä, joten en nähnyt muuta kuin, että jotain se kiskoo siellä... haukeahan me kaikki veikkailtiin ja myös onkija itse. Toista oli todellisuus jään kuivemmalla puolella.


Ahven painoi huimat 50g yli maagisen KILO rajan ja pituutta n.41cm! Ja omatekemällä 2cm karvapersus tasurilla. Onnittelut vielä saamamiehelle tyhjänonkijankin puolesta!!! 


Päivän kokonaissaalis oli siis yksi kilon ylittävä ahven ja joitain pikku-nättejä 100-200g abbuja ja ootto-ongella hauki.

Pois ajaessa kävimme vielä isommalla lähijärven lahukalla tutkimassa jäätilannetta. 



Mukava päivä talviharrastuksen parissa hyvässä porukassa! Harmi kun päivät vain lyhentyvät vielä seuraavina viikonloppuina.


Sunnuntai 7.12

Suuri-Syvä



Sunnuntaina olimme possuonkijan kanssa kahden liikkeellä. Kohteena eri lampi kuin lauantaina, mutta saman kokoinen. Päivästä ei paljoa jälkipolville kerrottavaa jäänyt, jos ei sitten halua valehdella. :D
Aamupäivä ihan nollilla kummallakin, kaiussa oli minulla pari nousua 3m vedessä Sillin kevennettyyn. Ootto-ongissa ei edes haukia näkynyt. Siirryimme pienelle evästauolle ja suunnittelemaan taktiikan muutosta läheiselle lammelle.


Kun makkarat oli paistettu rämmimme aivan lähellä olevalle toiselle lammelle. Pari tuntia siellä, ja syönti aivan nollissa. Hämärtäessä otimme ootto-onget pois, joissa oli kolme pienen pientä haukea ja noin 200g ahven.


Viikonloppuna uusiksi jos jäät kestää??? 

-Niko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti