lauantai 27. joulukuuta 2014

Vaikeaa on ahvenen pilkkiminen joskus...

Tapaninpäivänä lähdin päättäväisin mielin Haukivedelle aamusyönnille, koska puoliltapäivin joutui lähtemään pois toisiin velvoitteisiin. Kymmenen yli kahdeksan olin aamulla ensimmäisellä reiällä ja edellispäivän huippupaikalla. Pari tuntia siinä kairailin, mutta ei havaintoja ahvenista. Päätin lähteä kalakaverien luo kyselemään tilannetta ja menin sinne pilkille. Nyt on nimittäin nopea tehdä muutaman kilometrinkin siirtymiä moottoripyörällä.
Paikka jonne menin oli sellainen pitkänomainen ja syvä lahti, josta on saatu edellisvuosina monia kiloahvenia. Me olimme ensimmäiset, jotka korkkasivat kyseisen paikan tänä talvena. Kymmenen reikää ongin läpi, kunnes kaveri sanoi, että eiköhän lähdetä sinnne vanhalle ja legendaariselle ottipaikalle, josta minäkin joskus taannoin ensimmäisen kiloahveneni pilkillä satuin vahingossa saamaan. :D
Eipä ollut sielläkään ahven otillaan, kumminkin sain kolme paistiahventa 150g-300g. Samanlainen saalis oli kalakavereillakin, toisella ehkä hivenen enemmän paistikkaita... ;)
Kello olikin jo 12.30, joten oli aika starta menopeli ja ajella kotisatamaan.


Pikkunättiä affenta. Takana näkyy ottitasuri

 




 "Salaisella" lammella 27.12

Tänään vietimme puolikkaan päivän lammella. Noin puoli kymppi jäällä mukavan autoajelun ja metsässä rämpimisen jälkeen... oli aika haastavat olosuhteet metsätiellä. Lunta saappaanvarren verran.
Jäälle hikisenä päästyäni join juomapullon lähes tyhjiin ja laittelin salakkatäyillä ootto-onget pyytämään. Sitten pääsi pilikille.

Johan oli rämpiminen keskellä korpea.

Lampi näkyy jo!
 Tuolla jos olisi ollut mukana parempi kamera, niin olisi saanut hyviä maisemakuvia...oli kyllä ihan satumaiset olot tuolla. :)

Ei kyllä ollut hääppöinen päivä kalojen osalta, mutta pienoinen elämysreissu se tämäkin oli. Mukava oli kyllä vastailla puhelimeen, kun eräs tiimiläinen vetäs tänään komeet abboret edellistalven possuahven paikalta... Metrin vedestä. Voin jo kuvitella ne tömähdykset ANTTI! :o

Kaiussa ei tänään näkynyt kalan kalaa. Ihme kyllä.

Aurinko paistaa ja hermot lepää!

Huomenna Haukivedelle ja moottorikelkkakaverit tulee mukaan. Itse lähden pyörällä, koska niin hyvä liikkua vielä sillä jäällä. Illasta on vielä ihan saunaakin tarjolla Haukiveden rannalla! AI ETTÄ!!!
Huomiseen!

-Niko "Pro-Rapala"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti