lauantai 13. joulukuuta 2014

Lammella taas 13.12

Jaahas. Pilkkikuume taas nousi viikolla niin korkeaksi, että pakkohan sitä oli päästä pahimpia höyryjä laskemaan pois. Kohteena tällaisten alkutalvien tapaan pieni ja matala lampi, josta ei voi kummoisia possuahvenia oletettavan olevan. Mutta eihän sitä aina tiedä.

Jäällä oltiin kaverin kanssa jo hyvissä ajoin hämärässä, jolloin oli hyvä laitella ootto-onget likoamaan. On siten jo hauille aamupalaa heti tarjolla. :D


Aamupäivä oli lammella aika hiljainen, muutamia pikkuahvenia napsui tasuriin, jopa isoon 10cm kevennettyyn aika ajoin. Kaveri onki omatekemillään karvapyrstötasureilla. Isompien tasurien uitto on vain haastavaa metrin-kahden vedessä...
Puoliltapäivin hauet heräsivät ja ootto-ongista alkoi liput pongahdella pystyyn hyvin väliajoin, välillä ihan perätysten.

Ja taas mennään. Veskulla "mestarilla" on haagertti kiinni toistamiseen...
Ja yläpuolella olevan onkurin abotti. Noin 200 grammaa, joka jäi päivän isoimmaksi.
Päivä oli ihan mukava onkkipäivä, mutta märkä lumisade kasteli vaatteet joka teki aika ajoin olon hieman viileäksi. Jäätilanne lammella yllättävän hyvä, huonoimmista kohti 3-4cm ja muuten tasaisesti 5-7cm.

Alla vielä kuvia päivästä sillä kuva kertoo enemmän kuin...tiedätte kyllä.

Allekirjoittaneen ja koko päivän  pönötyksen arvoinen +kakkosen haaki. Rima heti niin korkialle että olin jo kuulevani kaverin selkärangan naksahtelevan....;)
On pelit ja vehkeet ja silti ei tule isoja kaloja. :D Vaikka tasurin alla jotain tähystää...
Maestro puuhissa. ;)
Mytyrä oli keli, lunta tuli kuin Esterin pyl....
Kohtahan se kilonen tulloo, tuosta sulan rajasta!!!
Mukava päivä siis, jokainen kalapäivä tuollaisella lammella on ainutlaatuinen ja mieleenpainuva muisto takaraivossa. Huomenna uudestaan!

-Niko "Pro-Rapala"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti