sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Joululoman avajaisia... 21.12

Aamulla satoi taas lunta. Ei ollut kovia odotuksia pikkujärven ahvenen syöntiin. Mutta olihan se käytävä katsomassa tapahtuuko siellä jään alla mitään. Lähdimme 8.30 järveä kohti.

Kyydin odottelua aamulla.

Järvellä oli hyvin utuinen keli ja lunta satoi, lunta ei kumminkaan paljoa ollut jäällä ja hyviä laikkuja oli ilmestynyt. Jäätäkin oli viikon aikana tullut aika hyvin, +-10cm oli tavaraa.
Eli eikun ootto-onget nöyrästi pyytämään ja sitten possuahvenien kimppuun! Ensimmäisillä avannoilla pyöri jo ehkä isompi ahven alla, mutta en osannut onkia. :D
Aamuhämärissä ootto-onkiin tuli hyvin tapahtumia, tosin suurin osa karkasi. Olipa yhdessä ongessa ehkä AHVENKIN kiinni... karkasi juuri kannen alla.

Pikkuahven tasurin kiusana.

Päivä eteni hurjaa vauhtia eteenpäin, kello oli jo 12.00 ja tuntui että vastahan tänne tultiin... siihen mennessä ei mitään mainittavaa ollut iskenyt. Pääasiassa uittelin PP-Luresin Noutaja kevennettyä ja Sillin kymppisenttistä kepeetä. Joskus pelottaa vähän haukisilla paikoilla nuita uitella...

Kiistatta päivän pienimmän kalan titteli. :D

Lumisateen pysäyttäminen on kyllä kameralle ajoittain vaikeaa.

Lampi- ja metsäjärvi reissujen paras hetki! :D
Maisemaa metsästä kuvattuna.
Tulilta lähdettyämme pilkimme vielä tunnin ja välissä nostelimme täkyihin iskeneitä haukia jäälle sekä osan laitoimme takaisin. Illan hämärtyessä kuitenkin... tapahtui yksi vahinko, mitä ei yleensä tapahdu! Vesan ootto-onki oli livennyt jään alle hauen iskiessä siihen. Voi voi.
Kymmenkunta reikää kairasin vielä 5m veteen ison ahvenen toivossa. Turhaan. Oli aika lähteä kotiin lämmittelemään. Kuitenkin syvemmälle viritettyyn täkyyn oli iskenyt jotakin, kun ryhdyimme nostamaan ootto-onkia pois...jänskää! Potkut vielä tasaisen rauhallisia?

Melkein löysät housussa! Heh! :D
Noh, vahinkojahan sattuu kaikille! ;)

6030 grammoo ja 103 senttimetriä! Valitettavasti kalaa ei voinut vapauttaa, koska oli koukut niin syvällä kidassa. Muuten olisi päässyt harventamaan järven särkikantaa!
-Niko "Pro-Rapala"

1 kommentti:

  1. Sieltähän nousi komee hauki ! =) Ja hyvät joulut blogin tekijöille =)

    VastaaPoista