maanantai 29. joulukuuta 2014

Isoa ahventako liikkeellä?

Kaksi edellistä päivää taas vietetty jäälakeuksilla raikkaissa ja kylmissä pakkaskeleissä. Paljon on yritetty ison ahvenen eteen.

28.12 lähdin taas totuttuun tapaan ajoissa liikkeelle. Tavoitteena oli koluta kesällä löytämääni uutta ikiomaa paikkaa, missä ei paljoa muita liiku. :D Otsalampun valossa kairailin reikiä valmiiksi ja katselin GPS:stä käyriä ja kesällä merkkaamaani jyrkkän rinteen sjaintia.

Kyllä täällä voisi viettää enemmänkin aikaa...

Kahdelta ensimmäiseltä paikalta ei tullut toivottua tulosta, joten siirryin erään luodon penkalle. Kolmas reikä ja hyvä kala Sillin kepeessä kiinni! Irtos pahulainen... :( Muutamalla reiällä näkyi siinä vielä elämää kaikuluotaimessa, nykäissyt ei kumminkaan ahven, piru vie!
Iltapäiväksi lähdin joulupäivänä tutuksi tulleelle paikalle, josta tuli ihan hyvin kaloja. Niin tuli nytkin, illalla kotiinlähdön aikaan oli jo soppakalat hallussa. Ja paljon sinne alas jäi tavaraa vielä... pimeä vain pääsi yllättämäään! :D Ja olihan se aika jo rantasaunaan, kun kutsuttu oli.
Iltahämärässä huristelin siis tutun mökille ja vietettyämme iltaa ja saunottuamme päätin jäädä yökylään. Aamulla olisi helppo lähteä jatkamaan...

Muutama perusahven.


29.12 aamulla jatkettiin siis kalahommia. Aamupalat mökillä ja kamat kasaan, eikun menoksi!

Valmiina koitokseen. -23 pakkasta... :) Aamustartti!
8.45 olin onkipaikalla ja heti perästä tuli kalakaveri kelkalla samalle paikalle. Eikun kaira esille ja poraamaan!
Ekoilta rei`iltä tuli jo tapahtumia. Välillä nykäisyjä tasuriin ja hyviä nousuja pohjasta. Ennen kymmentä oli kuitenkin avauskala jääkannen päällä.


Reipas kolmesatanen avauskala. Antoi liian hyvät odotukset päivään...
Ihme paikka tuo kyllä on, monia ja taas monia ahvenen karkuutuksia sain kokea ja kaiku näyttää tuon toistaan hienoimpia nousuja väliveteen paaaksuina viivoina...
Arkoja ovat vaan kalat eikä oikein syömäpäälläkään. Itse onnistuin muutamia 200g-+300g ahvenia kumminkin huijaamaan.

Ajattelin kairata hieman syrjemmälle muutaman reiän. Taisi olla kahdeksas tai yhdeksäs avanto päivälle kunnes jytkähti pahemman kerran tasurissa! Eikun vaan raakana kala ylös ja...! Mahtava Ahven pyristelee jäällä, Jes! Tätä hetkeä on odotettu ja saalistettu koko alkutalvi. Aamulla sanoin jo kaverille, että tänään saattaisi olla THE ISO AHVEN Päivä. Mutta ei aivan uskonut. :D Mutta omiin vaistoihinsa on hyvä uskoa ja luottaa, ei näitä kaloja muuten tulisikaan.
Ahvenen koosta en siis vielä osannut sanoa mitään, mielessäni ajattelin noin +ysisatasta tai himpun yli kilon...

Onkuri ja ahvena. 1050g/43cm strategiset mitat. Itselle kolmas yli kilon ylitys. Saavutus sekin, vaikka itse sanonkin. Mutta, mutta! Tasurienkkahan tämä on! 
Hieno hetki.
Tunti ongittiin vielä, kunnes lähdettiin makkaratulille ja eväiden syöntiin. Iltapäiväksi tulisimme vielä pariksi tunniksi samoille avannoille, josko olisi lisää? Kukaties.















Tein laikun, josko se virkistäisi ahvenia synkkyyden keskellä?












Maisemakuvia. Ihan hienoja mielestäni.

Iltapäivällä saimme jokusen paistokalan, siihen se sitten jäikin. Komeat kalat oli joka tapauksessa päivän päätyttyä.




















Neljän kärki.

Päivän potti kokonaisuudessaan.

Illan kähmyssä otettu pimeäkuva. :D Pakkaskalaa...


Taas kerran, aivan Mahtava The Best Reissu!

-Niko "Pro-Rapala"

3 kommenttia: